Könnyű barackos rizskoch
Ha így készíted, nem lesz száraz
Ha szereted a retró desszerteket, a barackos rizskoch is a kedvenceid közé tartozik majd.

Könnyű barackos rizskoch
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a barackos rizskoch olyan, mintha a nagyi konyhájából került volna ki. Az egyszerű édességet könnyen a mesés desszertek szintjére emelheted. A tejszín például még krémesebbé, lágyabbá teszi a felfújtat. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem árt bevetni néhány praktikát.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg barack
  • 15 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 5 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst öblítsd át, és tedd fel annyi vízben főni, hogy jól ellepje. Először forrald fel, majd mérsékelt tűzön főzd tovább. Közben egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívja, öntsd fel tejjel, tejszínnel, és ízesítsd egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is beszívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni.

A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a sárgáját pedig a cukor másik felével keverd össze. A kihűlt rizshez add hozzá a tojássárgás elegyet, és óvatosan forgasd bele a habot. Lassú mozdulatokkal dolgozd össze. Öntsd a massza felét vajjal kikent, zsemlemorzsával jól megszórt tepsibe, és tedd rá a kisebb darabokra vágott barackot, majd öntsd rá a massza másik felét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. A végén kend meg a rizskoch tetejét baracklekvárral, és szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló