Rezgős, selymes barackos panna cotta - Így készül az olaszok kedvenc pudingja
A barackos panna cotta az egyik legkrémesebb édesség, amit akkor is bevethetsz, ha nincs időd vagy kedved sütni.

Rezgős, selymes barackos panna cotta - Így készül az olaszok kedvenc pudingja
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok messze földön híres pudingja, a panna cotta leginkább abban különbözik a miénktől, hogy tejszín is kerül bele. Ettől sokkal lágyabb és krémesebb. Bármilyen gyümölcsöntettel finom, de barackkal különösen csodás. Mivel nem túl édes, jól behűtve kellemes nyári hűsítő. Rétegezheted poharakba, vagy tálkákban is kínálhatod.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 dkg zselatin

A gyümölcsszószhoz

  • 3 db őszibarack
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, keverd hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a citromlevet, és kis lángon, többször megkeverve melegítsd forráspontig. Ezután vedd le a tűzről, majd rakd hozzá a zselatint. Keverd tovább, ha jó krémes és csomómentes, hűtsd szobahőmérsékletűre.

 

Addig a barackot hámozd meg, vedd ki a magját, kockázd fel. Rakd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citromlevet, a lekvárt, a vaníliás cukrot, önts hozzá fél deci vizet, és forrald fel. Botmixerrel pépesítsd, majd a tejszínes krémmel felváltva rétegezd poharakba vagy tálkába. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen, majd gyümölcsdarabokkal díszítve kínáld.

Blog.hu ajánló