Szuperfinom szórós morzsasüti sok barackkal - Így lesz tökéletes a crumble
Alul csupa gyümölcs, rajta ropogósra sült morzsa: a barackos crumble egyszerű és csodás süti.

Szuperfinom szórós morzsasüti sok barackkal - Így lesz tökéletes a crumble
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A crumble az egyik legnépszerűbb angol édesség, melyben a gyümölcsé a főszerep. A lusta emberek süteményének is nevezik, mert annyira könnyen és gyorsan összeállítható. Lédús barackkal kiváló, a gyümölcsök sütés közben a saját levükben megpárolódnak. Nyáron fagyival kínáld, de tejszínnel és különféle öntetekkel is kitűnő.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg barack
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magot, majd vágd fel tetszés szerint. Csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackot, majd szórd meg a cukor felével és a vaníliás cukorral.

 

Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a fahéjat és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze. Nem kell a tésztának homogénnek lennie. Szórd a morzsát a gyümölcs tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, és fagyival kínáld.
 

Blog.hu ajánló