Főzésmentes tejszínes barackrémleves

A melegben édesség helyett is jó

Nyáron a barackkrémleves ideális. Nem kell főzni, csak hűteni.

Főzésmentes tejszínes barackrémleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csupa jót ígér, ha a tikkasztó kánikulában a menü hideg baracklevessel kezdődik. Mivel nem kell főzni, vitaminban gazdag. Cukor helyett mézzel is édesítheted. Ha csak felnőttek fogyasztják, önthetsz hozzá kevés bort vagy pálinkat. Próbáld ki sárga- és őszibarackkal is!

Barackkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg őszibarack
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 szegfűszeg
  • fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mosd meg, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Turmixold össze a tejszínnel. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel. Arra ügyelj, hogy ne rakj hozzá túl sokat, mert akkor a leves keserű lehet. Szórd hozzá a pudingport. Ha egy egész zacskót hozzáteszel, sűrűbb lesz.

Önts hozzá vizet, és keverd jól össze. A víz mennyiségével is variálhatsz a leves állagán. Habosítsd mixerrel. Öntsd tálkákba, és tedd a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Tálalás előtt díszítsd mentával, tejszínhabbal, vagy barackdarabokkal is kínálhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük