Könnyű, krémes barackfelfújt a nagyi receptje szerint

A barackfelfújt tipikus hétköznapi desszert, amit munka után is könnyen, gyorsan összedobhatsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már nem tudod kitalálni, mit készíts friss gyümölcsből, esetleg unod a pitéket, próbáld ki ezt a gyors és olcsó barackfelfújtat. Őszi- és sárgabarackból is isteni.

Barackfelfújt

Hozzávalók 8 szelethez

  • 50 dkg barack
  • 1 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejben keverd el a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A vajat olvaszd fel, pirítsd benne aranysárgára a lisztet, és engedd fel a cukros tejjel. Folytonos kevergetés mellett forrald négy-öt percig, majd vedd le a tűzről, és várd meg, amíg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is forgasd hozzá szép lassan, legvégül pedig a baracklekvárt.

A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, majd vágd nagyobb cikkekre, rakd le szépen egy kivajazott felfújtas- vagy kerámiaedénybe, és öntsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt süsd meg szép pirosra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük