Könnyű, krémes barackfelfújt a nagyi receptje szerint
A barackfelfújt tipikus hétköznapi desszert, amit munka után is könnyen, gyorsan összedobhatsz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már nem tudod kitalálni, mit készíts friss gyümölcsből, esetleg unod a pitéket, próbáld ki ezt a gyors és olcsó barackfelfújtat. Őszi- és sárgabarackból is isteni.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 50 dkg barack
  • 1 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejben keverd el a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A vajat olvaszd fel, pirítsd benne aranysárgára a lisztet, és engedd fel a cukros tejjel. Folytonos kevergetés mellett forrald négy-öt percig, majd vedd le a tűzről, és várd meg, amíg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is forgasd hozzá szép lassan, legvégül pedig a baracklekvárt.

A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, majd vágd nagyobb cikkekre, rakd le szépen egy kivajazott felfújtas- vagy kerámiaedénybe, és öntsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt süsd meg szép pirosra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló