Könnyű banános rizspuding

Desszert vagy vacsora is lehet

A banános rizspuding olyan finom, krémes édesség, hogy kicsik és nagyok is pillanatok alatt eltüntetik.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a kényeztető recept mindenkit elcsábít. A banános rizspudingot kínálhatod reggelire, vacsorára, vagy főétel után desszertként. Ha így csinálod, biztosan nem ragad le, és az állaga is fantasztikus lesz. 

Banános rizspuding

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 3 banán
  • 1 l tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg jó alaposan, tedd egy lábosba, öntsd fel tejjel. Add hozzá a cukor felét, a vaníliás cukrot, a fahéjat, reszeld bele a citrom héját. Kis lángon főzd puhára a rizst körülbelül 20-25 perc alatt. Közben kevergesd meg többször, mert könnyen leéghet. Szükség esetén vizet is adhatsz hozzá.

A tojást verd kemény habbá a maradék cukorral, majd forgasd a rizshez. Főzd még négy-öt percig, a kevergetést ne hagyd abba. A banánt pucold meg, karikázd fel, rendezd poharak vagy kisebb tálak aljába, és öntsd rá az elkészült tejberizst. Díszítsd banánkarikákkal, és fahéjjal vagy kakaóval megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük