Ellenállhatatlan banános kuglóf: nehogy kidobd a túlérett gyümölcsöt

A banános kuglófnak annyira finom, könnyű a tésztája, csábító az illata, hogy nehéz kivárni, míg ehetőre hűl.

bananos-kuglof
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a kávé mellé keresel mennyei édességet, ha uzsonnára vagy vendégvárónak készítenél sütit, a banános kuglófot bátran választhatod. Keverve is tökéletes, álomfinom a tésztája. A banán nedvességének köszönhetően tovább friss és puha marad. Fűszerekkel nagyon jól variálható, fahéjjal igazán nyerő. Bátran gazdagítsd a kuglófot túlérett, barnulásnak indult banánnal, csak édesebb lesz tőle a tészta. 

Banános kuglóf

Hozzávalók

  • 3 db banán
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Rakd egy másik edénybe a puha, szobahőmérsékletű vajat, habosítsd a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojást. Öntsd hozzá a tejszínt, és mehet hozzá a villával áttört banán. Forgasd a masszába a lisztes keveréket, és dolgozd simára.

Egyengesd a tésztát a vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a kuglófba szúrt tűt vagy hegyes kést tisztán húzod ki, biztosan átsült. Pihentesd a formában pár percig, majd fordítsd ki. 
A banánkenyér is ellenállhatatlan sütemény. Fahéjjal, csokidarabokkal pedig még vonzóbbá teheted. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük