Bakonyi húsos palacsinta - Szaftos töltelékkel és tejföllel
Még az édességrajongók sem bánják, ha ezúttal finom bakonyi húsos palacsinta kerül a tányérra.

Bakonyi húsos palacsinta - Szaftos töltelékkel és tejföllel
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bakonyi húsos palacsinta olyan laktató, hogy bátran kínálhatod főételként. A töltelékhez maradék hús is kiváló, de érdemes csak ezért összedobni a gombás ragut. Ne habozz hát, keverj be egy adag palacsintatésztát, süsd ki, töltsd meg, majd formázz különleges batyukat.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 2 csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

Tetejére

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A combot mosd meg, húzd le a bőrét, és vágd kisebb kockákra. Kevés olajon pirítsd meg az aprított hagymát, dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. Közepes tűzön 25-30 percig főzd, majd rakd hozzá a felszeletelt gombát, és párold még 10-15 percig. Utána add hozzá a liszttel elkevert tejfölt, azaz habard be. Hagyd egy-kettőt rottyanni, mielőtt levennéd a tűzről.

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, dobd hozzá a sót. Add hozzá a tojást, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Elektromos habverővel keverd simára, majd adagold hozzá a szénsavas vizet és az olajat is. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Utána csepegtess kevés olajat egy serpenyőbe, oszlass el benne körülbelül egy merőkanálnyi masszát, majd süsd meg a palacsinta mindkét oldalát. A maradék tésztával hasonlóan járj el.

Rakj a palacsinták közepére húsos-gombás ragut, majd formázz belőlük batyukat. Kösd át mindegyiket snidlinggel. A tejfölt keverd össze fokhagymával, és öntsd a batyukra, vagy kínáld mellé kis tálkákban.

Blog.hu ajánló