Mézédes török finomság - Így készül a baklava

Ha jártál már török étkezdében, biztosan feltűnt ez a világosbarnás sütemény, most megtudhatod, mi ez, és hogyan készül.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elképesztően édes, de hihetetlenül finom baklava valószínűleg már meghódította az egész világot, most a te konyhád következik.

A jó baklava egyik titka, hogy a tévhittel ellentétben nem darálni kell hozzá a diót, csak összetörni, így elég ropogós marad.

Baklava

Hozzávalók:

  • 12 réteslap
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg dió
  • 25 dkg méz
  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanálnyi fahéj
  • 3 szegfűszeg
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl citromlé

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, keverd el 25 dkg cukorral és a fahéjjal, majd a felét szórd rá a vajas réteslapokra. Ezután jöhet újabb négy réteslap, megint meglocsolva vajjal, majd arra a diós keverék másik fele.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Végül jöhet az utolsó négy réteslap, szintén vajazva. A cukorból, vízből, citromléből és mézből készíts szirupot. Ha elkészült, a felét egyengesd el a réteslapokon, majd tedd 175 fokra előmelegített sütőbe a rétegzett süteményt. Nagyjából fél óra alatt elkészül, de ezalatt a szirup másik felével locsolgatni kell, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Töltsd fel a recepted, és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj hat darab kétszemélyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több édes élvezet!

Ha imádod a süteményeket, nézz be ötletekért képgalériánkba!

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük