Így készül az eredeti sörperec
Ez a bajorok receptje
A bajor perec remek sörkorcsolya, de persze nem csak sör mellé ehetitek.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredeti bajor perecet előbb főzni kell, majd sütni. Ha igazán jól sikerül, akkor kívül ropogós, belül viszont nagyon puha. A só mellett szezámmagot, sajtot és tökmagot is szórhatsz rá.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 3 dkg vaj
  • 25 g friss élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál durva só a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a meleg vizet egy nagy tálba, morzsold bele az élesztőt, majd add hozzá a puha vajat, a sót, és jól dolgozd össze. Dagaszthatod kézzel vagy géppel is. Ha a tészta rugalmas, fényes és sima, rakd lisztezett felületre, oszd nyolc egyforma részre. Sodorj körülbelül 50 centis rudakat, és formázd őket perecekké. Takard le, és hagyd 15 percig pihenni, ezalatt tovább nőnek.

Tégy fel 1 liter vizet forrni, keverd bele a szódabikarbónát. Mártsd meg benne a pereceket körülbelül 30 másodpercre. Egy merőkanállal vagy eldobható kesztyűvel szedd ki őket. Egy tepsit enyhén vajazz ki, rakd bele a pereceket, hintsd meg durva sóval, majd pihentesd még 20-30 percig. Utána tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 perc alatt szép pirosra. 

Blog.hu ajánló