Az eredeti amerikai bagel receptje

Először főzöd, aztán sütöd

A kissé édeskés, alig morzsálódó bagel Amerikában olyan népszerű reggelire, mint nálunk a zsemle.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

Levendula az esküvőn: illatos, romantikus és csodaszép »

Kiugró arccsont sminkkel: vékonyabbnak mutatja az arcot »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lyukas péksüti az egész világon hódít. Középen kettévágva, megkenve, feltétekkel gazdagítva fantasztikus szendvicset készíthetsz belőle. A tetejére szórhatsz szezámmagot, pirított hagymát, sót, mákot vagy fűszert.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 60 dkg kenyérliszt
  • 3 dl meleg víz
  • 12 g friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • szezámmag
Vízfürdőhöz
  • 4 liter víz
  • 2 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt egy deci meleg, cukros vízbe, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha megnő a térfogata, add hozzá a sót, a lisztet, öntsd hozzá a maradék vizet, és fogj hozzá a dagasztáshoz. Ezt kézzel vagy géppel is végezheted. Ha szép fényes, rugalmas a tészta, és már nem ragad, formázz belőle egy cipót, takard le, és meleg helyen keleszd másfél órán át. Ezt követően rakd lisztezett felületre, oszd nyolc részre, és sodorj mindegyikből 20-25 centis rudat. Hajlíts belőlük karikákat, a végeket csípd össze.

Tégy fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha elkezd lobogni, dobd bele a cukrot, ettől lesz szép fényes a tészta. Rakj bele két-három bagelt, és főzd mindkét oldalukat fél-fél percig. Ügyelj arra, hogy ne érjenek össze. Óvatosan szedd ki szűrőkanállal vagy gumikesztyűvel, helyezd rácsra, és szórd meg sóval, mákkal, szezámmaggal, vagy amivel szeretnéd. Rakd előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süsd szép aranybarnára.

Blog.hu ajánló