Bácskai rizses hús, ahogy mindenki szereti

Akadnak olyan ételek, melyek egyszerűek, és mégsem lehet őket soha megunni. A bácskai rizses hús éppen ilyen.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bácskai rizses hús örök kedvenc, főleg, ha csalamádéval vagy kovászos uborkával tálalják. Ha a napköziben jutottál hozzá utoljára, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd.

A pörkölthöz, bár sajnos a kifőzdékben ezt sokszor nem így gondolják, jó minőségű hús dukál, te se spórolj rajta.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 3 zöldpaprika
  • 30 dkg rizs
  • 4 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika

A hagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, keverd addig, amíg ki nem fehéredik, és csak azután sózd meg. Ha a hús már kezd barnulni, szórd meg pirospaprikával, engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt párold.

A rizst mosd meg, egy szűrőben csepegtesd le. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózd meg, és engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Előmelegített sütőben párold puhára.

Rizsfőzés

Ha köretnek készíted a rizst, akkor sincs egyszerű dolgot, bár alapreceptről van szó, könnyű elrontani.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük