Baconbe tekert, egészben sült sertéskaraj - Ezeket a fűszereket masszírozd a húsba

Az omlós sült sertéskaraj igazán káprázatos főétel, izgalmas ízekkel.

Baconbe tekert, egészben sült sertéskaraj - Ezeket a fűszereket masszírozd a húsba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres, egészben sült sertéskaraj ünnepi ebédeken is megállja a helyét. A hús hidegen és melegen is kitűnő, neked csak össze kell állítani, a többit bízd a sütőre. 

Legjobb, ha magos mustárral kened be a karajt, és akár még kevés mézet is keverhetsz hozzá. Sokkal ízletesebb lesz, ha legalább egy éjszakán át pácolod.

baconbe-tekert-karaj2

Baconbe tekert sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 20 dkg bacon
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • bors

A sertéshúst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a rozmaringgal, majd dörzsöld be vele a húst. Fóliával lefedve tedd legalább egy-két órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a sertéskarajt tekerd baconbe, és kend be mustárral. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a páclét. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg másfél-két óra alatt. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a mustáros kéreg pedig szép piros.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük