Gőzölgő, ízletes babgulyás

Így fő meg hamarabb a bab

Bár nem a leggyorsabb étel, a babgulyás megéri a fáradságot. Második már nem is kell.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

Levendula az esküvőn: illatos, romantikus és csodaszép »

Kiugró arccsont sminkkel: vékonyabbnak mutatja az arcot »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A babgulyás számos ínycsiklandó variációja közül ez az egyik legfinomabb. Még a nagyétkűek is jóllaknak vele. A marha helyett füstölt hússal is készítheted. Válaszd te is az egyik legjellegzetesebb magyar ételt, ha legközelebb levest főzöl!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg szárazbab
  • 4 sárgarépa
  • 4 krumpli
  • 3 fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • csipetke
  • kömény
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti estén a babot áztasd be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Így sokkal hamarabb megpuhul. Másnap a hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg pár perc alatt. Szórd meg fűszerpaprikával, öntsd fel kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Tedd rá a megmosott, felkockázott húst, kevergesd körülbelül öt percig, majd szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Engedd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és lassú tűzön kezdd főzni.

Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott répát, és öntsd hozzá a babot. Főzd a levest kis lángon bő egy órán át. Ha a répa már majdnem puha, dobd hozzá a kockára vágott krumplit, és tedd hozzá a megmosott zellerzöldet is. Amikor minden megpuhul, rakd a levesbe a csipetkét, és főzd még tíz percig. Időközben ha kell, adj még hozzá vizet. Forrón tálald.  

Blog.hu ajánló