Gőzölgő, ízletes babgulyás

Így fő meg hamarabb a bab

Bár nem a leggyorsabb étel, a babgulyás megéri a fáradságot. Második már nem is kell.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Meseszép, valódi igazgyöngy ékszerek különleges alkalmakra 19 900 forinttól - Ballagásra, diplomaosztóra, esküvőre (x)

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

beauty and style

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A babgulyás számos ínycsiklandó variációja közül ez az egyik legfinomabb. Még a nagyétkűek is jóllaknak vele. A marha helyett füstölt hússal is készítheted. Válaszd te is az egyik legjellegzetesebb magyar ételt, ha legközelebb levest főzöl!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg szárazbab
  • 4 sárgarépa
  • 4 krumpli
  • 3 fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • csipetke
  • kömény
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti estén a babot áztasd be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Így sokkal hamarabb megpuhul. Másnap a hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg pár perc alatt. Szórd meg fűszerpaprikával, öntsd fel kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Tedd rá a megmosott, felkockázott húst, kevergesd körülbelül öt percig, majd szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Engedd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és lassú tűzön kezdd főzni.

Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott répát, és öntsd hozzá a babot. Főzd a levest kis lángon bő egy órán át. Ha a répa már majdnem puha, dobd hozzá a kockára vágott krumplit, és tedd hozzá a megmosott zellerzöldet is. Amikor minden megpuhul, rakd a levesbe a csipetkét, és főzd még tíz percig. Időközben ha kell, adj még hozzá vizet. Forrón tálald.