Házi babéros újkrumplifőzelék - Tejszínnel habarva még krémesebb
Ha változtatnál a jól megszokott újkrumplifőzeléken, így tedd.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabb lesz a klasszikus főzelék, ha újkrumpliból készíted, és a tejföl helyett tejszínnel habarod be. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan megfő, és nagyon zamatos lesz.

A krumplifőzeléket tálalhatod sült kolbásszal, virslivel, pörkölttel vagy fasírttal. Tavasziassá teheted, ha medvehagymát vagy friss petrezselymet is raksz hozzá. 

Babéros újkrumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg újkrumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 dl tejszín
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • késhegynyi bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A krumplit kapargasd meg, vagy menj rajta végig egy körömkefével, vágd vékony karikákra, és mosd meg alaposan. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a feldarabolt paprikát és a krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd meg, rakd hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor a krumpli már puha, készítsd el a habarást. Végy ki a főzőléből egy-két merőkanállal, dolgozd simára a tejszínnel és a liszttel, majd öntsd vissza. Közben kevergesd. Várd meg, míg rottyan egyet, és le is veheted a főzeléket a tűzről. 

Blog.hu ajánló