Házi babéros újkrumplifőzelék - Tejszínnel habarva még krémesebb

Ha változtatnál a jól megszokott újkrumplifőzeléken, így tedd.

ujkrumplifozelek

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Külföldre készülsz nyáron? Ennél egyszerűbben nem utazol Budapestről - Olvasd el, melyik úti célokra érvényes (x)

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Így jutott munkanélküliségtől a menő vállalkozásig két fiatal: csak 3 dolog kellett hozzá - Így csinálták (x)

Imádni fogja a sportot és a mozgást, ha így foglalkoznak vele - Egyetlen dolog kell, hogy megszeresse (x)

beauty and style

Ettől a fonástól hihetetlenül dúsnak tűnik a haj - Esküvőre is tökéletes »

Így fesd ki a szemöldököd egy mozdulattal - Azt nem ígérjük, hogy jó lesz »

Tengerészmódi: a blogger megmutatja, hogy variáld a csíkosat! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabb lesz a klasszikus főzelék, ha újkrumpliból készíted, és a tejföl helyett tejszínnel habarod be. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan megfő, és nagyon zamatos lesz.

A krumplifőzeléket tálalhatod sült kolbásszal, virslivel, pörkölttel vagy fasírttal. Tavasziassá teheted, ha medvehagymát vagy friss petrezselymet is raksz hozzá. 

Babéros újkrumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg újkrumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 dl tejszín
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • késhegynyi bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A krumplit kapargasd meg, vagy menj rajta végig egy körömkefével, vágd vékony karikákra, és mosd meg alaposan. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a feldarabolt paprikát és a krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd meg, rakd hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor a krumpli már puha, készítsd el a habarást. Végy ki a főzőléből egy-két merőkanállal, dolgozd simára a tejszínnel és a liszttel, majd öntsd vissza. Közben kevergesd. Várd meg, míg rottyan egyet, és le is veheted a főzeléket a tűzről.