Házi babéros újkrumplifőzelék - Tejszínnel habarva még krémesebb

Ha változtatnál a jól megszokott újkrumplifőzeléken, így tedd.

ujkrumplifozelek

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabb lesz a klasszikus főzelék, ha újkrumpliból készíted, és a tejföl helyett tejszínnel habarod be. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan megfő, és nagyon zamatos lesz.

A krumplifőzeléket tálalhatod sült kolbásszal, virslivel, pörkölttel vagy fasírttal. Tavasziassá teheted, ha medvehagymát vagy friss petrezselymet is raksz hozzá. 

Babéros újkrumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg újkrumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 dl tejszín
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • késhegynyi bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A krumplit kapargasd meg, vagy menj rajta végig egy körömkefével, vágd vékony karikákra, és mosd meg alaposan. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, és pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a feldarabolt paprikát és a krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd meg, rakd hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor a krumpli már puha, készítsd el a habarást. Végy ki a főzőléből egy-két merőkanállal, dolgozd simára a tejszínnel és a liszttel, majd öntsd vissza. Közben kevergesd. Várd meg, míg rottyan egyet, és le is veheted a főzeléket a tűzről. 

Blog.hu ajánló