Az eredeti édes savanyú-csirke receptje

Nem csak a sarki gyorsbüfében juthatsz édes-savanyú csirkéhez. Ha van időd, készítsd el magad, a recept nem nehéz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes-savanyú csirke minden sarki kínai étterem étlapján szerepel. A kínaiak ismerik a csínját-bínját, de neked sem lehetetlen, mert bár sok összetevő szükséges hozzá, nem nehéz az elkészítése.

A húst be is bundázhatod, és, a szószt mártogatósnak kínálva mellé, partifalatként is megállja a helyét.

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 ananász
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 pirospaprika
  • 1 evőkanál Worcester-szósz

A hagymát, a paprikát és a húst csíkozd fel. A ketchupot az ecettel, a szója- és a Worcester-szósszal, illetve némi cukorral keverd simára. Az ananász húsát kockázd fel. A tojást verd fel, keverd össze kevés sóval és cukorral, majd forgasd bele a húsdarabokat. Az olajat forrósítsd fel, és dobáld bele a húst. Pirítsd meg, majd szedd ki, és itasd le róla az olajat.

Tegyél még egy kevés olajat a serpenyőbe, és szórd bele a hagymát, az ananászt és a paprikát. Ezeket is pirítsd meg, majd szedd ki, és hagyd lecsepegni. Egy evőkanál keményítőt keverj ki két deci vízzel, majd a felforralt ketchupos mártáshoz keverd hozzá. Végül dobáld bele a húst, a zöldségeket, az ananászt, főzd össze egy kicsit, és rizzsel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük