Az édesszájúak kedvence: így készül az igazi macaroon

Ha igazi különlegességre vágysz, a franciák nagy kedvence, a macaroon is ízleni fog!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A macaroon térhódítása egyre nagyobb, sok háziasszony próbálkozik az elkészítésével. Állj be te is a sorba, és próbáld ki receptünket, melyet tetszés szerint akár lekvárral, de akár kávés vagy pisztáciás krémmel is megtölthetsz!

Az utóbbi két esetben viszont ne feledkezz meg a fehérje megszínezéséről, hiszen ettől lesz igazán különleges a sütemény!

Macaroon

Hozzávalók a süteményhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 1,5 csésze porcukor
  • 1 csésze őrölt mandula
  • negyed csésze finom szemcséjű kristálycukor
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • ízlés szerinti lekvár

Melegítsd a sütőt 350 fokra. Egy közepes edényben keverd össze a porcukrot és az őrölt mandulát. Robotgéppel verd fel a tojásfehérjéket, tegyél bele csipetnyi sót is. Akkor jó a hab, ha már krémes. Amikor már szinte teljesen kész, szórd bele a kristálycukrot a habba, végül az egészet óvatosan dolgozd a porcukros keverékbe.

A tepsit sütőpapírral fedd be. A masszát töltsd habzsákba, és a tepsibe nyomd ki a sütiket egymástól viszonylag távol. Nagyjából negyed óráig hagyd őket száradni, majd tedd be a sütőbe 15 percre. A sütő ajtaját kicsit hagyd nyitva, hogy levegőzzenek a sütemények.

Ha készen vannak, addig ne vedd le a tepsiről a sütiket, míg teljesen ki nem hűltek. Fordítsd őket úgy, hogy a sima részük legyen felül. Kend meg őket lekvárral, és ragassz össze két felet. Egy órára tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon a macaroon.

Tetszés szerint bármilyen más tölteléket is használhatsz. Például, ha pisztáciásat készítesz, akkor a fehérjébe tegyél zöld ételszínezőt, ha kávésat, akkor pedig barnát.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük