Az édes-savanyú csirke receptje

Nemcsak a sarki kínai kifőzdében veheted meg az édes-savanyú csirkét, hanem otthon is elkészítheted különlegességként.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai konyha nálunk is népszerű, talán nincs olyan ember, aki ne ugrott volna be egy szezámmagos vagy édes-savanyú csirkére a sarki kifőzdébe.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Természetesen nem ezek a kis éttermek jelentik az igazi kínai gasztronómiát.

Édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 ananász
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 sárga húsú paprika
  • 1 pirospaprika
  • 1 evőkanál Worcester-szósz

A hagymát, a paprikát és a húst csíkozd fel. A ketchupot az ecettel, a szója-, és Worcester-szósszal, illetve némi cukorral keverd simára. Az ananász húsát kockázd fel.
A tojást verd fel, keverd össze kevés sóval és cukorral, majd forgasd bele a húsdarabokat.  Az olajat forrósítsd fel, és dobáld bele a húst. Pirítsd meg, majd szedd ki, és itasd le róla az olajat. Tegyél még egy kevés olajat a serpenyőbe, és szórd bele a hagymát, az ananászt és a paprikát. Ezeket is pirítsd meg, majd szedd ki, és hagyd lecsepegni. Egy evőkanál keményítőt keverj ki két deci vízzel, majd a felforralt ketchupos mártáshoz keverd hozzá. Végül dobáld bele a húst, a zöldségeket, az ananászt, főzd össze egy kicsit, és rizzsel tálald.

Mézes csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 alma
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt gyömbér
  • fahéj
  • szerecsendió
  • olaj

A csirkemelleket tisztítsd meg, és icipicit sózd meg. Forró serpenyőben pici olajon süsd ki, majd csurgasd rá a mézet, szórd meg gyömbérrel, szerecsendióval és ízlés szerint fahéjjal. Amikor kész, vedd ki a húst. Az almát és a répát szeleteld fel. A répát hirtelen pirítsd meg, majd utána add hozzá az almát is. Ízesítsd mézzel és fűszerekkel ízlésed szerint. Rizskörettel tálald.

Kókuszos-csípős csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 3,5 dl tej
  • 2 dl tyúkhúsleves kockából
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál kurkuma

A húsra öntsd rá a tejet, szórd bele a kókuszreszeléket, a gyömbért és a kurkumát. Takard le a tetejét, és egy éjszakán át érleld a hűtőben. A hagymát karikázd fel. A húst, a páclét és a tyúkhúslevest tedd egy lábasba, add hozzá a hagymát, és ízlés szerint fűszerezd. Párold puhára, illetve a levét főzd sűrű masszává. Rizzsel tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Szezámos csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 csipet keményítő
  • víz
  • méz
  • Piros Arany
  • olaj
  • szezámmag

A csirkemelleket kockázd fel, sózd meg, majd tedd félre. A lisztet a sütőporral, a keményítővel, a tojással, pici sóval és némi vízzel keverd ki. Wokserpenyőbe önts körülbelül fél liter olajat, és a már masszába mártott húsokat hirtelen süsd ki. Egy másik edényben az ecetet, a cukrot, pici mézet, az olajat, a Piros Aranyat és a szezámmagot főzd össze, ha jó, forgasd bele a csirkefalatkákat. Ízlés szerint rizzsel, hasábburgonyával tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük