Aszalt szilvás, belül omlós, kívül ropogós csirkecomb

Az aszalt szilvás csirkecomb hétvégére és ünnepre is tökéletes fogás. Mártással még finomabb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az aszalt szilvás ételek hagyományosan a karácsonyi menü részét képezik. Ez az egyik legjobb változat, amit valaha kóstoltál. Mindenféle krumpli illik hozzá, de rizzsel is kínálhatod. Az aszalt szilvás csirkecomb nagyon ízletes, és elkészíteni sem bonyolult.

Aszalt szilvás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó

Szilvamártáshoz

  • 20 dkg szilva
  • 2 dkg vaj
  • 2 szegfűszeg
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, ha szükséges, a bőrön maradt tollszálakat távolítsd el. Ezt akár késsel kapargatva is megteheted. A bőr alá rakj három-négy aszalt szilvát. Mikróban olvaszd meg a vajat, keverj hozzá ízlés szerint sót, borsot, oregánót, nyomd bele a fokhagymát, és alaposan kend be vele a combokat. 

A húsokat rendezd el zsírral kikent tepsibe, önts alájuk körülbelül 2 deci vizet, és takard le fóliával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és egy órán át süsd. Akkor szúrd meg az egyik combot vékony, hegyes késsel, ha az könnyen átmegy rajta, a hús megpuhult. Vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 10 perc alatt.

A szilvamártáshoz a vajat olvaszd meg, dobd rá a magozott, kettévágott szilvákat, add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot, öntsd hozzá fokozatosan a bort. Addig kevergesd, amíg a mártás be nem sűrűsödik.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük