A legfinomabb aranygaluska receptje a nagyitól

Borsodóval különösen ízletes

Erre az aranygaluskára a legjobb szakácsok is büszkék lennének.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kis foszlós gombócokat a ropogós cukros-diós réteg és a borsodó teszi igazán ínycsiklandóvá. Litvay Ilona aranygaluskájánál nem kell attól tartanod, hogy a tészta kiszárad. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 citrom
Tetejére
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
Borsodó
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl fehér bor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt kevés langyos, cukros tejben egy evőkanál liszttel futtasd fel. Tehát várd meg, amíg a térfogata megnő, a teteje pedig habos lesz. A tojássárgáját a maradék cukorral keverd ki, add hozzá a sót és a tejet. A lisztet a tojásos eleggyel, a citrom reszelt héjával és a felfuttatott élesztővel gyúrd össze, majd kezdd el dagasztani. Közben add hozzá a megolvasztott vajat, és folytasd a dagasztást, amíg a tészta szép fényes, puha nem lesz. Ha kész, takard le, és körülbelül egy óra alatt keleszd a duplájára.

Ezt követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagságúra, és szúrj ki kisméretű szaggatóval kis galuskákat. Minden egyes darabot márts olvasztott vajba, és rakd őket egymás mellé egy zsiradékkal kikent tepsibe. Ezt követően hintsd meg a galuskákat a cukorral összekevert dióval, majd rakj még egy réteget mindenből. A tésztát meleg helyen további fél órát keleszd, és előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten süsd meg.

A borsodóhoz a tojásokat a porcukorral és a keményítővel keverd el, add hozzá a citrom reszelt héját, öntsd hozzá a bort, és lassú tűzön főzd össze, közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, a tészta mellé öntve kínáld.

Blog.hu ajánló