A legfinomabb aranygaluska receptje a nagyitól
Borsodóval különösen ízletes
Erre az aranygaluskára a legjobb szakácsok is büszkék lennének.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kis foszlós gombócokat a ropogós cukros-diós réteg és a borsodó teszi igazán ínycsiklandóvá. Litvay Ilona aranygaluskájánál nem kell attól tartanod, hogy a tészta kiszárad. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 citrom

Tetejére

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Borsodó

  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl fehér bor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt kevés langyos, cukros tejben egy evőkanál liszttel futtasd fel. Tehát várd meg, amíg a térfogata megnő, a teteje pedig habos lesz. A tojássárgáját a maradék cukorral keverd ki, add hozzá a sót és a tejet. A lisztet a tojásos eleggyel, a citrom reszelt héjával és a felfuttatott élesztővel gyúrd össze, majd kezdd el dagasztani. Közben add hozzá a megolvasztott vajat, és folytasd a dagasztást, amíg a tészta szép fényes, puha nem lesz. Ha kész, takard le, és körülbelül egy óra alatt keleszd a duplájára.

Ezt követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagságúra, és szúrj ki kisméretű szaggatóval kis galuskákat. Minden egyes darabot márts olvasztott vajba, és rakd őket egymás mellé egy zsiradékkal kikent tepsibe. Ezt követően hintsd meg a galuskákat a cukorral összekevert dióval, majd rakj még egy réteget mindenből. A tésztát meleg helyen további fél órát keleszd, és előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten süsd meg.

A borsodóhoz a tojásokat a porcukorral és a keményítővel keverd el, add hozzá a citrom reszelt héját, öntsd hozzá a bort, és lassú tűzön főzd össze, közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, a tészta mellé öntve kínáld.

Blog.hu ajánló