Habkönnyű angyaltorta
Ez még a piskótát is felülmúlja
Az angyaltorta igazi fehérjementő édesség. Lekvárral, gyümölccsel és tejszínnel még finomabb.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angyaltorta a nevét onnan kapta, hogy légiesen könnyű és fehér a tésztája. Amerikában ünnepi desszertnek számít. Fontos, hogy szobahőmérsékletű tojásfehérjékkel dolgozz. Így legalább sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből. Feltétlenül tedd el ezt a receptet húsvétra.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál borkősav
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, ezúttal csak a fehérjékre lesz szükséged. Egy csipet sóval verj belőlük nagyon kemény habot. Keverd hozzá a tejszínt, és verd tovább közepes sebességgel. Fokozatosan dolgozd hozzá a kristálycukrot, majd a vaníliát. Akkor jó, ha a massza sűrű, fényes, és nem folyik le a habverőről. Ekkor körülbelül négy részletben forgasd hozzá az átszitált, borkősavval és porcukorral vegyített lisztet. Már ne használj gépet, csak fakanalat vagy spatulát. Így biztosan nem törik meg a hab. 

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, kilisztezett kuglóf- vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt. Ha nem marad rajta massza, nem kell tovább sütni. Nyisd ki a sütő ajtaját, de a tortát még ne vedd ki, hagyd ott kihűlni. Fontos, hogy körülbelül másfél óra múlva szedd csak ki a formából. 

Blog.hu ajánló