Habkönnyű angyaltorta
Ez még a piskótát is felülmúlja
Az angyaltorta igazi fehérjementő édesség. Lekvárral, gyümölccsel és tejszínnel még finomabb.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angyaltorta a nevét onnan kapta, hogy légiesen könnyű és fehér a tésztája. Amerikában ünnepi desszertnek számít. Fontos, hogy szobahőmérsékletű tojásfehérjékkel dolgozz. Így legalább sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből. Feltétlenül tedd el ezt a receptet húsvétra.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál borkősav
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, ezúttal csak a fehérjékre lesz szükséged. Egy csipet sóval verj belőlük nagyon kemény habot. Keverd hozzá a tejszínt, és verd tovább közepes sebességgel. Fokozatosan dolgozd hozzá a kristálycukrot, majd a vaníliát. Akkor jó, ha a massza sűrű, fényes, és nem folyik le a habverőről. Ekkor körülbelül négy részletben forgasd hozzá az átszitált, borkősavval és porcukorral vegyített lisztet. Már ne használj gépet, csak fakanalat vagy spatulát. Így biztosan nem törik meg a hab. 

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, kilisztezett kuglóf- vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt. Ha nem marad rajta massza, nem kell tovább sütni. Nyisd ki a sütő ajtaját, de a tortát még ne vedd ki, hagyd ott kihűlni. Fontos, hogy körülbelül másfél óra múlva szedd csak ki a formából. 

Blog.hu ajánló