Habkönnyű angyaltorta

Ez még a piskótát is felülmúlja

Az angyaltorta igazi fehérjementő édesség. Lekvárral, gyümölccsel és tejszínnel még finomabb.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Zsinórt kötött a hajába: elképesztően jó frizura lett belőle »

Sok rúzs van az életedben? Akkor ezt az ötletet imádni fogod »

Elegáns, nőies overallok az esküvőre: ha nem vonz a hercegnős ruha »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angyaltorta a nevét onnan kapta, hogy légiesen könnyű és fehér a tésztája. Amerikában ünnepi desszertnek számít. Fontos, hogy szobahőmérsékletű tojásfehérjékkel dolgozz. Így legalább sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből. Feltétlenül tedd el ezt a receptet húsvétra.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál borkősav
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, ezúttal csak a fehérjékre lesz szükséged. Egy csipet sóval verj belőlük nagyon kemény habot. Keverd hozzá a tejszínt, és verd tovább közepes sebességgel. Fokozatosan dolgozd hozzá a kristálycukrot, majd a vaníliát. Akkor jó, ha a massza sűrű, fényes, és nem folyik le a habverőről. Ekkor körülbelül négy részletben forgasd hozzá az átszitált, borkősavval és porcukorral vegyített lisztet. Már ne használj gépet, csak fakanalat vagy spatulát. Így biztosan nem törik meg a hab. 

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, kilisztezett kuglóf- vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt. Ha nem marad rajta massza, nem kell tovább sütni. Nyisd ki a sütő ajtaját, de a tortát még ne vedd ki, hagyd ott kihűlni. Fontos, hogy körülbelül másfél óra múlva szedd csak ki a formából. 

Blog.hu ajánló