Almával, egészben sült csirke: a bőre szép fényes és jó ropogós
Csupa egyszerű hozzávalóból isteni hétvégi főételt tehetsz az asztalra. Az egészben sült csirke omlós és szaftos.
Hétvégi ebédek sztárja az egészben sült csirke. Nagy előnye, hogy mindenki szereti, és viszonylag kevés munka van vele. Pakolj a hús mellé almát és zöldségeket is. A bőre a vajnak köszönhetően lesz ropogós és szép fényes. A hús mellett sülő alma és a zöldségek köretnek is kiválóak.
Almával, egészben sült csirke
Hozzávalók
- 1 db egész csirke
- 20 dkg gomba
- 3 db alma
- 5 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- só
- majoránna
- bors
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd össze borssal és majoránnával. A csirkét tisztítsd meg, kívül-belül dörzsöld be a sóval, és kend be a fűszeres vajjal. Fektesd egy tepsibe, önts alá kevés vizet. Rakd mellé az almákat, a paprikákat, a fokhagymagerezdeket és a gombákat.
Fóliázd le, és tedd 170 fokos sütőbe. Sütés közben locsolgasd a csirkét a saját szaftjával, és forgasd, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Amikor bő egy-másfél óra múlva könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. A sütőből kivéve pihentesd 15 percig, utána vágd csak fel.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept