Omlós almás piskóta

Így jön fel nagyra a tészta

Egy örök kedvenc, amin jó néha változtatni egy kicsit. Aki megkóstolja, többször is követeli majd tőled az almás piskótát.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

A smink, amit a tűzijáték ihletett: készítsd el az esti ünnepségre »

Cipzáras a ruhád hátulja? Így húzd fel egyedül könnyedén »

Minden, ami egy Disney-témájú esküvőhöz kellhet, ha gyermeki a lelketek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű, gyors és kellemesen őszies, ideális akár hétköznapokra is. Az almás piskótát rengeteg módon kínálhatod, porcukorral megszórva, tejszínhabbal, pudinggal, lekvárral vagy csokiöntettel. 

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 12 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 3 alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, szeleteld fel, tedd egy vajjal kikent tepsibe. Rakd addig langyos sütőbe, amíg a tésztát összeállítod. A lisztet szitáld át, hogy könnyebb, omlósabb legyen a tészta. Szórd bele a cukrot és a sütőport. Keverd hozzá a vizet és a tojássárgákat, majd óvatosan dolgozd hozzá az egy csipet sóval kemény habbá vert fehérjét.

Az almát vedd ki a sütőből, hintsd meg fahéjjal, öntsd rá a masszát, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Az első tíz percben semmiképpen ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. Ha késznek ítéled, tűpróbával ellenőrizd. Ha egy hegyes kést a piskótába szúrsz, és üresen húzod ki belőle, ki is veheted a sütőből. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor a tészta kiszárad, veszít a rugalmasságából. Borítsd egy tálcára vagy egy tányérra az elkészült süteményt, és hagyd kihűlni.

Blog.hu ajánló