Omlós almás piskóta
Így jön fel nagyra a tészta
Egy örök kedvenc, amin jó néha változtatni egy kicsit. Aki megkóstolja, többször is követeli majd tőled az almás piskótát.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű, gyors és kellemesen őszies, ideális akár hétköznapokra is. Az almás piskótát rengeteg módon kínálhatod, porcukorral megszórva, tejszínhabbal, pudinggal, lekvárral vagy csokiöntettel. 

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 12 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 3 alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, szeleteld fel, tedd egy vajjal kikent tepsibe. Rakd addig langyos sütőbe, amíg a tésztát összeállítod. A lisztet szitáld át, hogy könnyebb, omlósabb legyen a tészta. Szórd bele a cukrot és a sütőport. Keverd hozzá a vizet és a tojássárgákat, majd óvatosan dolgozd hozzá az egy csipet sóval kemény habbá vert fehérjét.

Az almát vedd ki a sütőből, hintsd meg fahéjjal, öntsd rá a masszát, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Az első tíz percben semmiképpen ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. Ha késznek ítéled, tűpróbával ellenőrizd. Ha egy hegyes kést a piskótába szúrsz, és üresen húzod ki belőle, ki is veheted a sütőből. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor a tészta kiszárad, veszít a rugalmasságából. Borítsd egy tálcára vagy egy tányérra az elkészült süteményt, és hagyd kihűlni.

Blog.hu ajánló