Almás morzsasüti recept - Elképesztő, mennyire egyszerű elkészíteni
Az almás morzsasütihez nyáron más idénygyümölcsöt is tehetsz, úgy még ellenállhatatlanabb lesz.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok egyik nagy kedvence az almás morzsasüti. Nagyon gyorsan összeállíthatod, csak a sütés tart kicsit tovább. Melegben nagy adag vaníliafagylalttal az igazi!

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg barna cukor
  • 50 dkg alma
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 dkg búzaliszt
  • 1 csipet fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagy tálba a nagyobb mennyiségű cukrot és lisztet, alaposan dolgozd össze. Mehet bele a hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold szét a lisztes keverékkel. A masszának nem kell egyenletesnek lennie, az a jó, ha morzsás, a vaj pedig nem olvad meg.

Az almákat mosd és hámozd meg, szedd ki a magházukat is, és vágd őket négy részre. Szórd meg liszttel, cukorral és fahéjjal. Keverd jól össze, de arra ügyelj, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Vajazz ki egy körülbelül 24 centi átmérőjű tepsit. Kanalazd alulra az almás keveréket, majd szórd meg jól a morzsával. Előmelegített tepsiben 180 fokon, körülbelül 50 perc alatt süsd szép pirosra. Hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon finom, csakugyan pillanatok alatt elfogy.

Blog.hu ajánló