Mennyei házi almás táska

Ilyen finomat sehol sem kapsz

A túrós mellett érdemes megkóstolni a puha, házi almás táskát is. Ez a recept telitalálat.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Hogyan kell tisztítani a hajvasalót? A hajad megköszöni, ha megteszed »

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás táska kelt tésztából a legfinomabb. Ha így készíted, még másnap is olyan lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Aki szereti a vaníliás pudingot, az azt is tehet a töltelékhez.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta
  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • csipet só
Töltelék
  • 4 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor
  • mazsola
Kenéshez
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet rakd egy nagyobb tálba, majd a közepébe készíts lyukat. Szórd bele a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, és öntsd rá a langyos tejet. Várd meg, amíg 10-15 perc alatt felfut. Ha a térfogata jócskán megnő, add hozzá a vajat, a tojássárgát és a sót. Alaposan dolgozd össze. Ha könnyen formázható, egynemű és szép fényes a tészta, takard le, és tedd meleg helyre. Pihentesd egy órát.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és vágd kisebb kockákra. A vajon párold néhány percig a gyümölcsöt a cukorral, a citromlével, a mazsolával és a fahéjjal.

Ha a tészta megkel, lisztezett lapon gyúrd át, és nyújtsd ki téglalap alakúra. Vágj belőle körülbelül tízszer tíz centis kockákat. Középre helyezz kisebb gyümölcshalmokat. A széleket kend meg tojásfehérjével, átlósan fogd össze a tészta csücskeit. Pakold a táskákat vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg tojással a tetejüket, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd őket 200 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép pirosra. Ha elkészül, még melegen szórd meg  vaníliás porcukorral.

Blog.hu ajánló