Egyszerű almás-szedres piskóta: ez a titka, hogy szép magasra feljöjjön
A házias piskóta kis odafigyeléssel könnyedén elkészíthető, kétféle gyümölccsel pedig garantált a siker.
Ha biztosra akarsz menni, vagy nem vagy gyakorlott piskótakészítő, akkor az olajos, vizes tészta remek választás. Amennyiben kisebb tortaformát vagy tepsit használsz, akkor a piskóta magasabbra feljön. Érdemes bele sütőport is tenni, így biztos, hogy a sok gyümölcs nem húzza le a tésztát. A sütőt se nyitogasd 20 percig, különben a piskóta összeesik.
Almás-szedres piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg szeder
- 4 db tojás
- 2 db alma
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól, krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a vizet, jól dolgozd össze, majd felválta forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy közepes méretű tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A tetejét rakd ki ízlésesen a megmosott, felszeletelt almával és szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 30 perc alatt aranybarnára. Ha a piskóta magas, jó az illata, és kezd elválni az edény szélétől, kiveheted a sütőből.
A joghurttorta kánikulai napok megmentője. Szederrel feldobva mennyei édesség, amit még sütni sem kell.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept