Egyszerű almás-fahéjas muffin, amelyből egy adag soha nem elég

A gazdag ízvilágú, puha almás-fahéjas muffin kitűnő sütemény a délutáni kávé vagy tea mellé.

Egyszerű almás-fahéjas muffin, amelyből egy adag soha nem elég
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél a sütéssel időt spórolni, válaszd az almás-fahéjas muffint. A dolgodat megkönnyíti, hogy a hozzávalókat bögrével is kimérheted. A tésztába keverhetsz csokidarabokat, kakaót, kandírozott narancsot vagy diót. Ez a süti nagyon omlós és kelendő lesz.

Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • fél bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le az almát nagyobb lyukú reszelőn, és add hozzá a fahéjat ízlés szerint. Tedd félre addig, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat keverd habosra, tedd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Utána fokozatosan öntsd hozzá a tejet és az olajat. Majd szép lassan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül keverd hozzá óvatosan az almás masszát.

Adagold a homogén tésztát vajjal kikent vagy kapszlikkal bélelt muffinformákba.Csak háromnegyedig töltsd meg, mert a tészta sütés közben jócskán megnő. Tedd előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj az egyik sütibe tűt vagy hegyes kést, ha nem tapad hozzá massza, az almás-fahéjas muffin elkészült.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük