Pompás almás-diós rakott palacsinta
Ez lesz az új családi kedvenc
Az almás-diós rakott palacsinta igazi jolly joker, bárhol, bármikor, bárki számára bevethető desszert.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a palacsintákat gazdagon megtöltöd, és egymásra pakolod őket, nemcsak desszertként, hanem főételként is kínálhatod. Annak ellenére, hogy az almás-diós rakott palacsinta hamar eltelít, mindenki szívesen repetázik belőle.

Hozzávalók 8 szelethez:

Tészta

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor

Töltelék

  • 1 kg alma
  • 20 dkg dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, a vizet, fokozatosan adagold hozzá a lisztet, dobd hozzá a sót. Ha szükséges, szódával tovább lazíthatod a masszát. Takard le, és hagyd a tésztát körülbelül fél óráig pihenni hideg helyen. Azt követően kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez az almát hámozd meg, aprítsd fel, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Add hozzá a citrom levét, a cukrot, és hintsd meg fahéjjal. Addig főzd, míg a víz elpárolog, az alma pedig kicsit pépes lesz. Ha leveszed a tűzről, keverd hozzá a darabokra vágott diót. Töltsd meg a szósszal a palacsintákat, és rakd őket egymásra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral vagy öntsd le csokival.

Blog.hu ajánló