Pompás almás-diós rakott palacsinta

Ez lesz az új családi kedvenc

Az almás-diós rakott palacsinta igazi jolly joker, bárhol, bármikor, bárki számára bevethető desszert.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a palacsintákat gazdagon megtöltöd, és egymásra pakolod őket, nemcsak desszertként, hanem főételként is kínálhatod. Annak ellenére, hogy az almás-diós rakott palacsinta hamar eltelít, mindenki szívesen repetázik belőle.

Almás-diós rakott palacsinta

Hozzávalók 8 szelethez

Tészta

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor

Töltelék

  • 1 kg alma
  • 20 dkg dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, a vizet, fokozatosan adagold hozzá a lisztet, dobd hozzá a sót. Ha szükséges, szódával tovább lazíthatod a masszát. Takard le, és hagyd a tésztát körülbelül fél óráig pihenni hideg helyen. Azt követően kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez az almát hámozd meg, aprítsd fel, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Add hozzá a citrom levét, a cukrot, és hintsd meg fahéjjal. Addig főzd, míg a víz elpárolog, az alma pedig kicsit pépes lesz. Ha leveszed a tűzről, keverd hozzá a darabokra vágott diót. Töltsd meg a szósszal a palacsintákat, és rakd őket egymásra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral vagy öntsd le csokival.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük