Pompás almás-diós rakott palacsinta
Ez lesz az új családi kedvenc
Az almás-diós rakott palacsinta igazi jolly joker, bárhol, bármikor, bárki számára bevethető desszert.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a palacsintákat gazdagon megtöltöd, és egymásra pakolod őket, nemcsak desszertként, hanem főételként is kínálhatod. Annak ellenére, hogy az almás-diós rakott palacsinta hamar eltelít, mindenki szívesen repetázik belőle.

Hozzávalók 8 szelethez:

Tészta

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor

Töltelék

  • 1 kg alma
  • 20 dkg dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, a vizet, fokozatosan adagold hozzá a lisztet, dobd hozzá a sót. Ha szükséges, szódával tovább lazíthatod a masszát. Takard le, és hagyd a tésztát körülbelül fél óráig pihenni hideg helyen. Azt követően kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

A töltelékhez az almát hámozd meg, aprítsd fel, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Add hozzá a citrom levét, a cukrot, és hintsd meg fahéjjal. Addig főzd, míg a víz elpárolog, az alma pedig kicsit pépes lesz. Ha leveszed a tűzről, keverd hozzá a darabokra vágott diót. Töltsd meg a szósszal a palacsintákat, és rakd őket egymásra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral vagy öntsd le csokival.

Blog.hu ajánló