Szuperfinom almarózsatorta - Sokkal egyszerűbb, mint az elsőre látszik
Ilyen mesés almatortát még nem sütöttél: gyönyörű, krémes, omlós, és az íze is fantasztikus.
Az almarózsatorta alapja omlós pitetészta, amit a vaníliás krém még finomabbá, az egyszerűen elkészíthető almarózsák pedig mutatóssá tesznek. Az alapot a lehető leggyorsabban állítsd össze. Különleges alkalmakkor is bátran az asztalra teheted, mindenkit lenyűgözöl vele. Ha az almaszeletek könnyen törnek, főzd őket pár percig citromos vízben.
Almarózsa torta
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 3 teáskanál víz
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db alma
- fahéj
Krémhez
- 8 dkg cukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 3 db tojássárgája
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a darabokra vágott, hideg vajjal. Gyorsan dolgozz, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a sót, a vaníliát és két-három teáskanál hideg vizet. Amint összeáll, csomagold be, és tedd a hűtőbe 30 percre. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd fél centi vastagra, majd igazgasd vajjal kikent piteformába úgy, hogy az oldalára is jusson. Süsd 180 fokos sütőben 10 percig.
A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a tojássárgáját, a vaníliát, a cukrot és a lisztet. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki. Az almát mosd meg jó alaposan, és zöldséghámozóval vágj belőle körkörösen hosszú, hajszálvékony csíkokat. Szórd meg fahéjjal, majd tekerd fel, így lesz rózsaszerű formája.
Öntsd a krémet az elősütött tésztára, és rakd bele a rózsákat, szorosan egymás mellé. Tedd a sütőbe, és süsd még 10 percig. Amikor az alma széle elkezd pirulni, vedd ki, majd várd meg, míg kihűl.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept