Szuperfinom almarózsatorta - Sokkal egyszerűbb, mint az elsőre látszik
Ilyen mesés almatortát még nem sütöttél: gyönyörű, krémes, omlós, és az íze is fantasztikus.

Szuperfinom almarózsatorta - Sokkal egyszerűbb, mint az elsőre látszik
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almarózsatorta alapja omlós pitetészta, amit a vaníliás krém még finomabbá, az egyszerűen elkészíthető almarózsák pedig mutatóssá tesznek. Az alapot a lehető leggyorsabban állítsd össze. Különleges alkalmakkor is bátran az asztalra teheted, mindenkit lenyűgözöl vele. Ha az almaszeletek könnyen törnek, főzd őket pár percig citromos vízben.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 teáskanál víz
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db alma
  • fahéj

Krémhez

  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a darabokra vágott, hideg vajjal. Gyorsan dolgozz, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a sót, a vaníliát és két-három teáskanál hideg vizet. Amint összeáll, csomagold be, és tedd a hűtőbe 30 percre. Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd fél centi vastagra, majd igazgasd vajjal kikent piteformába úgy, hogy az oldalára is jusson. Süsd 180 fokos sütőben 10 percig. 


A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a tojássárgáját, a vaníliát, a cukrot és a lisztet. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki. Az almát mosd meg jó alaposan, és zöldséghámozóval vágj belőle körkörösen hosszú, hajszálvékony csíkokat. Szórd meg fahéjjal, majd tekerd fel, így lesz rózsaszerű formája. 

Öntsd a krémet az elősütött tésztára, és rakd bele a rózsákat, szorosan egymás mellé. Tedd a sütőbe, és süsd még 10 percig. Amikor az alma széle elkezd pirulni, vedd ki, majd várd meg, míg kihűl.

Blog.hu ajánló