Bevált szerb recept: ajvár házilag készítve

A szerb konyha egyik alapvetése, amely szép lassan a magyar háztartásokban is általánossá válik, most megtudhatod, hogyan készül.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A finom sültek kiváló kiegészítője, de salátákhoz és mártásokhoz is remek, tehát jó háziasszonyként érdemes belőle otthon tartanod, bármikor jól jöhet.

A hozzávalók mennyiségét kedved és ízlésed szerint alakíthatod, hogy végül meglegyen a teljesen saját verziód.

Ajvár

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 1 kg paprika
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl olaj
  • ecet

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Először a padlizsánt mosd meg jó alaposan, majd egy forró sütőben süsd át, amíg meg nem feketedik a héja. Ha ez megtörtént, szedd ki, és hámozd meg. Ezután a paprikával is járj el hasonlóképp, csumázd ki, süsd meg egy kissé égettre, majd szabadítsd meg a héjától. Ha ez is kész van, végy elő egy lábast, amelyben az olaj társaságában pépesre főzöd a zöldségeket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Miközben elnyeri a várt állagot, adj hozzá sót, ecetet és cukrot, ízlésednek megfelelően, de ne legyen édes, inkább pikáns, enyhén savanykás ízvilág a cél. Mielőtt egy utolsót rottyan, add hozzá az összenyomott fokhagymát. Ezt követően már csak ki kell töltened kis üvegekbe, a tetejükre kerüljön egy kis olaj, és egyből zárd le őket. Miután kihűltek, pakold be a spájzba, és bármikor élvezheted eme zöldséges remeket.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több fűszeres fogás!

Ha nem tudsz ellenállni a zöldséges-fűszeres ételeknek, nézz be képgalériánkba!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük