Most tedd el az ajvárt: szerb recept, aminél nem találsz jobbat
Az ajvár sültek, saláták, pirítósok kedvenc kísérője. Ha kipróbálod, sohasem kívánsz majd mást.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

A magyar színésznő különös dologgal oldja a feszültséget - Te kipróbálnád? (x)

beauty and style

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

Mini borítéktáska házilag: készítsd el pofonegyszerűen, varrás nélkül »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ajvár valójában padlizsános paprikakrém, amely friss idényzöldségekből készítve a legfinomabb, mert így üvegbe zárva télen is megőrzi zamatát. Sokféle ízzel és fűszerrel variálhatod, de akkor az igazi, ha többféle paprikát teszel bele. Ezt a mennyei szószt paleósok is fogyaszthatják.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 kg padlizsán
  • 1 erős paprika
  • 2 kápia paprika
  • 1 kg tv paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl olívaolaj
  • 1 csipet só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként dolgozd fel a zöldségeket a sütéshez. A paprika szárát vágd le, csumázd ki, a padlizsánokat pedig vágd félbe. A sütőt melegítsd elő 200 fokon, olajozd be a tepsit, rakd rá a zöldségeket. Készítheted grillrácson is, ebben az esetben is süsd 50 percig, amíg a paprika héja meg nem kormozódik, a padlizsán húsa pedig szépen meg nem barnul.

Amikor kész, vedd ki a tepsit a sütőből, a padlizsánok belsejét fakanállal kanalazd bele egy tálba, és helyezd mellé a paprikák fonnyadt, kormos héját. A fokhagymákat hámozd meg, és reszeld a zöldségekhez. Sózd és borsozd, végül csorgass hozzá egy kis olívaolajat. Botmixerrel csinálj belőle pépes masszát, melyet tölts üvegekbe. A tetejükre szintén kerüljön pár csepp olíva, aztán azonnal zárd le őket. Miután kihűltek, felkerülhetnek a kamrapolcra.

Blog.hu ajánló