Ellenállhatatlan áfonyás tejföltorta - Ennél egyszerűbb desszert szinte nincs is

Az áfonyás tejföltorta könnyű, nyári édesség, amit még sütni sem kell.

Ellenállhatatlan áfonyás tejföltorta - Ennél egyszerűbb desszert szinte nincs is
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az áfonyás tejföltortát nem nagy ügy elkészíteni, mégis hatalmas elismerést vívhatsz ki vele. Jóval olcsóbb, mint a krémsajtos változatok. Amennyiben darált kekszet veszel, még gyorsabban végzel a sütikészítéssel. A krém elképesztően könnyű és nem túl édes. Fontos, hogy csatos tortaformát használj, különben nem tudod belőle szépen kiszedni a sütit. A dermesztésre szánj legalább négy órát.


 

Áfonyás tejföltorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 35 dkg tejföl
  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 40 deka áfonya
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet és a vajat keverd össze. Ha nem elég édes, adj hozzá egy-két evőkanál cukrot. Amennyiben morzsálódik, önts még hozzá kevés tejet. Nyomkodd a kekszes masszát egy kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába.

 

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot és a citrom reszelt héját. A tejet kis lángon kezdd melegíteni, és add hozzá a zselatint.  Ha felolvad, húzd le a tűzről. Hagyd egy kicsit hűlni, majd dolgozd a tejfölös masszához. Öntsd a krémet a kekszes alapra, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe egy-két órára.

 

Amikor a tejfölös réteg megdermed, készítsd el a szószt. Tégy egy lábosba 30 deka megmosott, lecsepegtetett áfonyát, keverd hozzá a vizet és a cukrot, majd kis lángon forrald össze pár perc alatt. Ha kihűl, öntsd a torta tetejére, és rakd vissza a hűtőbe még legalább két órára.

Ezt is szeretjük