Isteni quinoás saláta, ha diétázol, de szeretsz jókat enni - Bezzegh Éva receptje
Egyszerűen képtelenség ellenállni ennek a színekben bővelkedő, ízletes salátakülönlegességnek.
Reggelire kiváló egy pohár frissen facsart gyümölcslével, de akár ebédre vagy vacsorára, sőt, desszert gyanánt is fogyaszthatod ezt a salátát, mely dúskál a vitaminokban. Ezzel a fogással bármilyen családi eseményen sikert arathatsz, ráadásul akár a diétádba is beillesztheted. Másik előnye, hogy a hozzávalókat bármikor beszerezheted a legközelebbi piacról vagy a bioboltból.
Áfonyás quinoa-kel saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg quinoa (főtt)
- 10 dkg áfonya
- 3 marék tépkedett fodros kel
- 2 evőkanál juharszirup
- lime leve
- 2 evőkanál szőlőmagolaj
- Himalája-só
- frissen őrölt bors
- 5 levél fodros kel
- 2 evőkanál zabpehely
- 5 dkg durvára darabolt mandula
Elkészítés:
Első lépésben kétszeres mennyiségű vízben főzd meg a quinoát, hagyd kihűlni, majd helyezd egy tálba a megmosott, lecsöpögtetett, összetépkedett kellel, valamint az áfonyával. Ezután készítsd el az öntetet a lime levéből, a szőlőmagolajból és a juharszirupból, ízesítsd sóval és borssal, aztán keverd az egészet a többi hozzávalóhoz. Utolsó lépésben szórd meg a salátát a zabpehellyel és a mandulával, melyeket előtte piríts meg egy száraz serpenyőben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept