A vékony, olasz pizzatészta receptje
Plusz házi paradicsomszósz
Ne a telefonért nyúlj, ha pizzára vágysz, inkább süsd meg te magad, majdnem olyan egyszerű.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

6 tipp, amitől szépséges és rémséges lehetsz Halloweenkor »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pizza a nyugati világ egyik kedvenc eledele, de nemcsak rendelheted, hanem magad is megsütheted, bár természetesen munkásabb, mint a kedvenc pizzázódat feltárcsázni, de igazi közösségi program.

Ha pedig megvan a pizzatészta, akkor készíts paradicsomszószt is házilag. Ezt ráadásul elteheted későbbre is.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl víz

Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsd ki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyél le belőle egy öklömnyi darabot, és formázd kör alakúra, majd tedd kiolajozott tepsire, és kend meg paradicsomszósszal.

Ha nem szeretnél a formázással bajlódni, akkor tepsibe is simíthatod, de ekkor nem biztos, hogy nagyon vékony lesz.

Így csinálja egy olasz

Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, és nem tudod, mitől lesz jó a pizza, akkor hallgasd meg a pizza hazai nagykövetét, Giannit.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • őrölt feketebors

A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd egy percre forró vízbe, és húzd le a héjukat, aprítsd fel őket, a magját eltávolíthatod, de a szószban is hagyhatod.  Olívaolajon kezdd el párolni, majd add hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát, 15-20 percig főzd.

Blog.hu ajánló