A házi tortellini receptje
Plusz 3 töltelékvariáció
Most megtudhatod, hogyan tudsz otthon tortellinit készíteni. Mindehhez pedig néhány mesés töltelék receptjét is kipróbálhatod.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kezdő háziasszonyok nagy barátja ez az olasz tésztaféle. Elkészítése a tévhitekkel ellentétben nem nehéz, mégis elkápráztathatod környezetedet főzőtudományoddal.

A tortellinit, más néven papbecsapóst a papokra főző asszonyok készítették a háború alatt. A tésztát akkoriban nem volt mivel megtölteni, most azonban néhány ínycsiklandó tölteléket is mutatunk, hogy még változatosabbá tudd tenni a vacsorát.

Tortellini

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 4 tojás

Lisztet és kevés sót keverj össze, és készíts a közepére egy mélyedést. Tedd bele a tojásokat, és óvatosan kezdd el egy villával összekeverni, de úgy, hogy a tojások ne folyjanak ki a mélyedésből. Ha már annyira szilárd, hogy nem folyik ki, laza mozdulatokkal kezdd el a lisztet beledolgozni, de csak annyit, amennyit éppen fel tud venni.

Kezdd el dagasztani, és amikor már eléggé puha és rugalmas, akkor csomagold fóliába, és tedd félre pihenni. 45 perc pihentetés után nyújtsd ki a tésztát 1 mm vastagságú körre. V

ágj belőle négyzeteket, ezeket kell majd megtölteni. Ha rajta van a töltelék, hajtsd háromszöggé, majd a két sarkát vidd az oldalára, és ott rögzítsd. Ezután dobd forró vízbe, és 8-10 perc alatt főzd meg, majd forgasd meg vajban, és mártással, sajttal kínáld.

Sonkás tortellini

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 60 dkg sonka
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • oregánó
  • Vegeta

A tésztát gyúrd össze, és tedd félre pihenni. Amíg pihen, készítsd el a tölteléket. A sonkát daráld le, és a vajon kicsit pirítsd meg, szórd bele a frissen felaprított petrezselymet, és fűszerezd ízlés szerint. Reszeld bele a sajtot. A tésztát nyújtsd ki, és vágj ki belőle 6x6-os négyzeteket. Halmozz a közepére a sonkás raguból, majd két átlós sarkát fogd egybe, és alaposan nyomkodd össze. Sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt főzd meg.

Gombával töltött tortellini

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj
  • oregánó

A tésztához való összetevőket gyúrd össze, és tedd félre pihenni. A gombát vágd apró kockákra. A felaprított hagymát az olajon pirítsd meg, és szórd rá a gombát. Fűszerezd oregánóval, ha pedig már megpuhult a gomba, szórd rá a finomra vágott petrezselymet. A tésztát nyújtsd ki, és vágj belőle négyzeteket. Mindegyik közepébe halmozz a gombás töltelékből, majd átlósan összefogva alaposan nyomd le a szélét. Forralj vizet, sózd meg, és néhány perc alatt főzd ki benne a tésztát. Nagyon finom, ha sajtos szósszal tálalod.

Húsos tortellini

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár víz
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóval, oregánóval, bazsalikommal. Önts rá egy pohár vizet, és párold puhára. Ha úgy érzed, nagyon száraz, tedd rá a főzőtejszínt. A tésztát nyújtsd ki, majd vágj ki belőle négyzeteket. Mindegyik közepére tegyél egy kiskanál húsos masszát. A tésztát hajtsd össze átlósan, és alaposan nyomogasd le a széleit, nehogy a töltelék kifolyjon. Forralj fel egy fazék vizet, tegyél bele sót, majd amikor forr, főzd ki benne a töltött tésztát.

Blog.hu ajánló