A tökéletes sajtos pogácsa receptje

A pogácsa a baráti összejövetelek lelke. Próbáld ki receptjeinket, hogy még különlegesebbé tedd ezeket az alkalmakat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tipikus vendégváró apróságok, nem tipikus ízekkel. Ha valami újdonsággal szeretnéd meglepni látogatóidat, próbáld ki pogácsareceptjeinket, melyekkel biztosan sikert aratsz.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tésztát akár előző este is meggyúrhatod, még jót is tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg trappista sajt
  • 30 dkg vaj
  • 6 kanál tejföl
  • 6 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 dl tej

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat. Tedd bele az élesztőt, majd gyúrd hozzá a tejfölt, az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Ízlés szerint sózd meg.

30 percig pihentesd. Belisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 cm vastagra. A másik tojást verd fel, és kend rá a kinyújtott tésztára. A maradék sajtot szórd rá, majd 5 cm átmérőjű körökre szaggasd ki. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Juhsajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 35 dkg juhsajt
  • 10 vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 5 tojás
  • 2 dl tej

A tejet langyosítsd meg, és morzsold bele az élesztőt. A sajtot reszeld le. Négy tojást válassz ketté, és a sárgákat a liszttel, a vajjal, 30 dkg reszelt sajttal, az élesztővel és ízlés szerinti sóval gyúrd össze. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Belisztezett deszkán nyújtsd ki 2 cm vastagságúra, és 4 cm átmérőjű tésztákat szaggass belőle. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a pogácsák tetejét. Szórd meg a maradék juhsajttal, és előmelegített sütőben süsd meg.

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 80 dkg édeskáposzta
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • ½ dl tej
  • olaj
A káposztát reszeld le, majd sózd meg. Hagyd, hogy kicsit pihenjen, és csavard ki. Olajon pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, és öntsd bele az élesztőt. Tedd bele a tojássárgát, a túrót, a tejfölt, sózd ízlés szerint, majd öntsd bele a kihűlt káposztát. Gyúrd össze, takard le, és keleszd meg. Nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd ki. Előmelegített sütőben süsd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg tepertő
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás

A langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, öntsd bele az élesztős tejet, a tejfölt és ízlés szerint a sót, majd alaposan gyúrd össze. A belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra. Daráld le a tepertőt, majd kend rá a tetejére. Csavard fel a tésztát alulról, majd nyújtsd ki, és a két oldalát hajtsd egymásra. Takard le, és fél órát pihentesd. A nyújtást-hajtogatást még háromszor ismételd meg - a pihentetéssel együtt. Végül nyújtsd ujjnyi vastagra, és a tetejét vagdald be. Szaggasd ki tetszés szerinti nagyságúra. A tojást válaszd ketté, majd a sárgájával kend meg a pogácsák tetejét. Előmelegített sütőben süsd meg.

Leadképünk a http://sutisnene.blogspot.com blogoldalról származik.

Ezt is szeretjük