A tökéletes resztelt máj receptje
Plusz 3 májas recept
Ne félj a májtól, ha egy alapvető szabályt betartasz, akkor nem lesz kemény.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan félnek a máj elkészítésétől, mert könnyen el lehet rontani, megkeményedhet. Ezt egyszerűen elkerülheted, ha nem sózod.

Amennyiben ezt a szabályt betartod, mesés ételkülönlegességeket készíthetsz belőle, melyekből egy kiváló borral kísérve remek vacsora válhat.

Ne habozz hát, készítsd el receptjeinket, és lepd meg párod egy gyertyafényes vacsorával!

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors

Az olajat hevítsd fel, és a felaprított hagymát pirítsd meg rajta. A májat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Vágd vékony csíkokra, és, ha a hagyma már kezd sárgulni, add hozzá. Állandó forgatás mellett egy-két percig süsd. Szórd meg közben pirospaprikával, majoránnával és borssal. Pár perc letelte után már tálalhatod is.

Májas vagdalt

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertésmáj
  • 25 dkg krumpli
  • 2 dkg liszt
  • 2 tojás
  • olaj
  • majoránna
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A májat daráld le, és keverd össze a krumplival, valamint ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá a tojásokat, illetve annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Pihentesd kicsit, és vizes kézzel formázz gombócokat. Olajban süsd ki őket, és akár egy szelet ropogós kenyérrel, akár valamilyen salátával tálald.

Tepsiben sült máj

Hozzávalók:

  • 80 dkg máj
  • 2 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • majoránna
  • bors

A zsemlét áztasd be hideg vízbe. A májat daráld le, és a tojásokkal, a felaprított petrezselyemzölddel, a vajjal és a kinyomkodott zsemlével dolgozd össze. Ízlésed szerint majoránnával és borssal ízesítsd. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen oszlasd el a masszát, és süsd meg. Petrezselymes krumplival az igazi.

Májas-zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 30 dkg leveszöldség
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál tárkony
  • bors

A leveszöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel. Két evőkanál olajon pirítsd meg őket, sózd meg, és egy deci vízzel öntsd fel. Párold puhára, és szórd meg tárkonnyal, majoránnával, borssal. Ha puha, keverd hozzá a feldarabolt májat, a tejfölt és az apróra vágott kaprot, majd a petrezselyemzöldet is. Hagyd, hogy a ragu picit besűrűsödjön, és valamilyen burgonyás körettel kínáld.

Blog.hu ajánló