A tökéletes marhahúsleves receptje
A jó marhahúsleves elkészítése némi konyhai gyakorlatot kíván, de érdemes hozzáfogni, mert az eredmény kárpótol a vesződségért.
A jó marhahúsleves titka a hús minőségében rejlik, és abban, hogy nem szabad kapkodni. Bizony órák kellenek ahhoz, hogy a húsból a levesbe vándoroljanak az ízek.
A csontot semmiképpen ne spórold ki belőle. A húst szedd külön, és csak tányéronként egy keveset szedj a levesbe, a többit tálald tormával és friss kenyérrel.
Marhahúsleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg marhalábszár
- 40 dkg csont
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 körömnyi cseresznyepaprika
- 40 dkg vegyes leveszöldség
- 15 dkg kelkáposzta
- 2-3 krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál egész bors
- cérnametélt vagy csigatészta
A húst és a csontot mosd meg, a húst vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, majd vágd kisebb darabokra.
A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát, a borsot, valamint egy kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.
Így készül a húsleves
Add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, és fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket. A tésztát külön vízben főzd meg.
A levest szedd egy nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát - a zöldséget és a marhahúst egy külön tálba tedd.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- leves
Csirkeraguleves
- zöldség
- leves
Gazdag, erősítő raguleves influenza ellen
- leves
- marhahús