A tökéletes madártej receptje

A madártej francia eredetű édesség, ami a meleg nyári napokon biztosan felfrissít. Próbáld ki hagyományos és gazdagított receptjeinket is!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A madártej elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenned. Nemcsak gyorsan elkészül, de alig kell hozzá alapanyag, így olcsón megúszod, ha ezt a desszertet készíted. Most megtudhatod, hogyan készül a tökéletes változat, és még három különlegességet is kipróbálhatsz.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az egyetlen, amire figyelj oda, hogy a nagy nyári melegben ne tárold sokáig. Bár olyan finom, hogy ez a veszély szinte elenyésző.

Madártej

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald.

Mazsolás madártej

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsd meg őket. Tedd félre, és kezdj neki a vaníliamártásnak. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel keverd össze. Ezután folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe. Amikor már besűrűsödött, vedd le a gázról, és hagyd kihűlni. Tedd rá a habhalmocskákat, és szórd meg őket alaposan mazsolával.
Hidegen tálald.

Epres madártej

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csomag epres pudingpor
  • citromlé

Az epret mosd meg, majd turmixold össze. Kevés cukorral szórd meg, cseppents rá citromlevet, és tedd hűtőbe. A fehérjéket verd kemény habbá, forgasd bele a cukrot, és verd tovább. Egy lábasban forralj vizet, és habból vizes kanál segítségével tegyél kis halmokat a vízbe. Főzd meg őket, majd szedd ki a vízből. A pudingport 1 liter tejbe keverd bele, majd forrald fel. Hűtsd le, és a habmadarakkal tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Karamellás madártej

Hozzávalók:

  • 1,5 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tasak karamellás pudingpor

A tejből tegyél félre 1 decit, a maradékot önts egy nagy lábasba. Az 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral keverd össze, majd öntsd a többi tejhez. Forrald fel, majd tedd félre, hogy kihűlhessen. A fehérjékből verj kemény habbot, és vizes evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe tegyél kis halmocskákat. Mindkét oldalukat főzd meg, majd hagyd lecsepegni. Tedd a habgombócokat a kihűlt madártejre, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

eper fagylalt lead1
  • csokoládé
  • fagylalt

5 csodás házi fagylalt

Ezt is szeretjük