A tökéletes linzertészta receptje

Plusz 4 sütemény

A linzer remek vendégváró sütemény, amit úgy variálhatsz, ahogy jólesik, csak egy tökéletes recept kell hozzá.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A linzertészta titka, hogy omlós, mégsem morzsálódik. Most megtudhatod, hogyan lehet a tökéletes változatot elkészíteni, illetve kipróbálhatod magad a különféle linzeralapú sütemények terén is.

Ha vendégeket vársz, ez lehet a tökéletes desszert, mert gyorsan elkészül, nagyon finom, illetve olcsó is. Ráadásul egy fémdobozban tárolva akár több mint egy hétig eláll, és puha is marad.

A tökéletes linzertészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín

A vajat morzsold bele a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt. Gyúrd össze, és tedd hűtőbe néhány órára. Ezután vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Szaggasd ki, és ízlésed szerinti lekvárral ragassz össze két kiszaggatott formát. Végül tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára.

Almás linzer

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 5 evőkanál cukor
  • darált dió
  • fahéj

Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Szórd rá az öt evőkanálnyi cukrot, és szórd meg ízlésed szerint fahéjjal, majd hagyd állni. A lisztbe morzsold bele a vajat, szórd bele a cukrot és a csipetnyi sót. Add hozzá az egyik tojást és a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Válaszd két részre, és az egyiket nyújtsd ki a tepsid méretére. Szórd rá a kinyomkodott almát, és fedd be a másik kinyújtott tésztával. A másik tojást verd fel, és kend meg a süti tetejét. Szurkáld meg egy villával néhány helyen, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Lekváros linzerkarika

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja

A vajat a lisztbe morzsold bele. Adj hozzá két tojássárgáját, a cukrot, a citromhéjat és csipetnyi sót. Gyúrd össze, csomagold bele egy fóliába, és tedd hűtőbe fél órára. Lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centisre, és tetszés szerinti sütiszaggatóval szaggasd ki. A tésztalapok felének a közepét szúrd ki, és kend meg őket tojással. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd meg őket. Ha kihűltek, egy sima és egy kiszúrt tetejű lapot ragassz össze lekvárral, és hagyd, hogy rendesen összetapadjanak, csak azután tálald.

Bécsi linzertorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl baracklekvár
  • 2 tojás
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • fél dl rum

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a diót, a keksz nagy részét, a tojásokat, a lisztet és a lereszelt citromhéjat. Keverd bele a rumot és a tejet, és robotgéppel keverd össze a tésztát. Egy tortaformát vajazz ki, szórd be a maradék darált keksszel, és öntsd bele a masszát. Kend meg a tetejét a baracklekvárral, és előmelegített sütőben süsd készre.

Isler

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 tojás
  • 1 kis üveg ízlés szerinti lekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj

A lisztet, a darált diót, a vajat, a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, valamint a sütőport keverd össze. Csomagold fóliába, és fél órára tedd hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki kör alakú szaggatóval, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd meg a lapocskákat. Ha kihűltek, ragaszd őket össze lekvárral. Végül a tortabevonót olvaszd fel pici vajjal, és csorgasd rá a kész islerekre.

OLVASD EL EZT IS!

csokis suti
  • édességek
  • csokoládés süti

Készíts brownie-t!

Blog.hu ajánló