A tökéletes lángos receptje

Plusz 3 ínycsiklandó variáció

A régi nyaralások nem múlhattak el lángosozás nélkül. Ha kíváncsi vagy, hogyan készítheted el otthon a lángost, olvasd el receptjeinket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar konyha egyik jellegzetessége a lángos. Nincs pontos információ arról, hogy a törököktől vagy a rómaiaktól származik-e, azonban egy biztos: eredete a kenyérével tehető egy időbe.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kenyértésztából kivágtak egy darabot, kinyújtották, és a kemence első felében megsütötték.

Ízesíteni a szokásos tejfölös-sajtos vagy fokhagymás módtól eltérően is, bárhogyan lehet. A sima változaton kívül a krumplilángos is elterjedt.

 

Lángos

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl kefir
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 lapos evőkanál kristálycukor
  • olaj a sütéshez

Az élesztőt futtasd meg a langyos, cukros tejben, majd keverd el a többi hozzávalóval. Tedd tálba, majd hagyd, hogy egy éjszakát pihenjen a hűtőben, és megkeljen. Hevíts olajat, majd vegyél ki egy kis darabot a tésztából, kézzel húzogasd szét, majd süsd pirosra a lángos mindkét oldalát.

Sajttal-virslivel töltött lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 virsli
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kispoharas kefir
  • 1 csipet cukor
  • tej

Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztet a kefirrel, a sóval és az élesztővel gyúrd össze. A virsliket főzd meg, és vágd 2-3 darabba. A lángostésztát nyújtsd ki, és vágj ki belőle négyzeteket. Tedd a közepére a virslit és a feldarabolt sajtot, majd hajtsd félbe, és alaposan nyomkodd le a végeit. Forrósítsd fel az olajat, és süsd meg.

Krumplilángos

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

A krumplit főzd meg, és nyomd át krumplitörőn. Hagyd, hogy kihűljön, majd keverd össze a liszttel, az olajjal, a tojással és a sóval. Alaposan dolgozd össze, és formázz belőle hengert. Vágd kis szeletekre, és nyújtsd ki, majd süsd meg forró olajban.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Juhtúróval töltött lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet cukor
  • tej

A krumplit hámozd meg, vágd négyfelé, és főzd meg, majd törd át. Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztet a sóval, az élesztővel és a krumplival alaposan gyúrd össze. Meleg helyen keleszd duplájára. A juhtúrót törd össze, és keverd hozzá a tejfölhöz. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és vágj belőle téglalapokat. Tegyél mindegyik közepébe a juhtúrós töltelékből, és hajtogasd össze. Forró olajban süsd ki, és tálald.

Ezt is szeretjük