A tökéletes hókifli receptje

A régi falusi ünnepek alapvető süteménye volt a hókifliÍme, a recept, hogy te is el tudd készíteni ezt a finomságot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hókifli nagyon könnyen elkészíthető, ami a kezdő háziasszonyoknak is nagy örömet jelent. Plusz pont jár a hókiflinek, mert napokig friss marad.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki receptjeinket, hogy egyszer majd a te unokád is kijelenthesse, ilyen finomat csak a nagyi tud csinálni.

Hókifli

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • szilvalekvár
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • egy csipet só

A lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe. A sütés napján nyújtsd ki félujjnyi vastagra, és 8-10 centi átmérőjű köröket szaggass ki belőle. Tegyél minden darabra egy kiskanál szilvalekvárt, majd óvatosan tekerd fel, és nyomkodd le a végét, nehogy a lekvár sütés közben kifolyjon. Előmelegített sütőben süsd meg, és tálaláskor a vaníliás porcukorral szórd meg a tetejét.

Diós kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • tej
  • porcukor
  • csipet só

Az élesztőt cukros tejben futtasd fel. Két tojást verj fel, és a liszttel, a vajjal, az élesztővel és a cukorral gyúrd össze. Ha megvagy, tedd félre pihenni néhány órára. A tésztát nyújtsd ki, és szaggass belőle 8-10 centi átmérőjű köröket. A diót keverd össze a porcukorral, és egy kis tejjel főzd fel. Tegyél mindegyikre a diós masszából, és tekerd fel. Tedd tepsibe, és mindegyik tetejét kend meg a harmadik felvert tojással. Hagyd megint körülbelül fél órát állni, majd előmelegített sütőben süsd meg. Tálaláskor hints a tetejére porcukrot.

Almás kifli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • fahéj
  • porcukor

A tojásokat válaszd ketté. A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a sóval, a cukorral és a tejjel gyúrd össze alaposan. Takard le, és pihentesd körülbelül fél órát. Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Nyomkodd ki a levét, szórd meg fahéjjal és cukorral, majd párold meg. A tésztát nyújtsd ki vékonyra, és szaggass belőle nagyobb köröket. Tegyél mindegyik tetejére egy kicsit az almás töltelékből, majd tekercseld fel őket kifli alakúra. A tojásfehérjével kend meg a tetejüket. Egy tepsit vajazz ki, helyezd bele a sütiket, és előmelegített sütőben süsd meg.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Gyúrd össze a liszttel, a vajjal, a cukorral és a tejföllel, majd tedd hűtőbe pihenni körülbelül negyed órára. A gesztenyepürét a 10 dkg porcukorral keverd össze, majd a kinyújtott, kiszaggatott tészták közepébe tegyél egy kisebb kanállal. Tekerd fel, majd a felvert tojással kend meg a tetejét, és tedd megint félre körülbelül fél órára. Előmelegített ütőben süsd aranybarnára. A vaníliás cukrot és a maradék porcukrot keverd össze, és tálaláskor szórd meg vele a kifliket.

Ezt is szeretjük