A női szeszély receptje
Habos csoda csak csajoknak!
Ha igazán bűnbe szeretnél esni, akkor süss a barátnőidnek egy tepsi női szeszélyt.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A női szeszély sütemény neve elég kifejező, az édes barackos tojáshabos költemény sok lányszívet megdobogtatott már, nem véletlenül.

Az elkészítésnek több változata is ismert, van, amikor elősütik a tésztalapot, és van, amikor végig együtt sül a tojáshabbal, illetve dióval vagy anélkül is el lehet készíteni.

Női szeszély

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 25 g élesztő
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál dió
  • baracklekvár

Az élesztőt cukros langyos tejben futtasd fel. A lisztet morzsold el a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrj belőle tésztát.

A tésztát oszd kétfelé, simítsd egy tepsibe az egyik részét, majd kend meg a lekvárral, tedd rá óvatosan a másik tésztarészt, majd hagyd pihenni egy fél órát. Ezután forró sütőben süsd meg az alapot. Amíg sül készítsd el a habot. A porcukrot és tojásfehérjét verd kemény habbá.

Ha a sütemény aranybarna, vedd ki a sütőből, kend a tetejére a habot, szórd meg dióval, és told vissza 10-12 percre a sütőbe, majd oltsd el a lángot, támaszd ki egy fakanállal a sütőt, és még 10 percig szárítsd a habot. A diót a tésztára is szórhatod közvetlenül.

Blog.hu ajánló