A legjobb gasztroajándékok

Így készítheted el őket

Használati tárgyak helyett add ajándékba a legfinomabb falatokat! Garantáltan sikert fogsz aratni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mit adhatnál ajándékba egy olyan embernek, akinek mindene megvan? Például ínyenc különlegességeket.

A következő recepteket könnyen elkészítheted, és olyan finom falatokkal jutalmazhatod meg szeretteidet, melyeknek biztosan örülni fognak

Ráadásul nem is kell annyira mélyen a pénztárcádba nyúlnod, ha a következő finomságokkal leped meg őket. Próbáld ki remek receptjeinket, melyek egy díszes üvegben tárolva kiváló karácsonyi gasztroajándékok!

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 4 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl vörösbor
  • fahéj
  • 1 narancs leve

A hagymát vágd közepes darabokra, és olajban kezdd el dinsztelni. Amikor megpuhult, szórd rá a cukrot, locsold rá a vörösbort és a narancslevet. Addig forrald, míg lekvár állagú nem lesz. Ízlésed szerint fahéjjal ízesítsd. Húsokhoz kiváló mártogató.

Narancslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl vodka
  • 5 narancs héja
  • 5 dl víz
  • 50 dkg cukor

A narancsokat hámozd meg krumplihámozóval úgy, hogy egy kicsi fehér rész se maradjon a belső részükön. Jó, ha bionarancsot vásárolsz e célra, ugyanis a narancs héján sok vegyszer található, amit egy egyszerű lemosással nem biztos, hogy el tudsz tüntetni.
Jól zárható üvegbe tedd a vodkát, szórd bele a narancshéjat, és hagyd állni egy hétig. A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd, ha langyosra hűlt, keverd hozzá az átszűrt narancsos vodkát. Kicsit zavaros lesz, de nagyon finom.

Tejkaramella

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej

A cukrot olvaszd meg, majd nagyon óvatosan add hozzá a tejet, utána pedig a vajat. Tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából.

Ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó. Ekkor simítsd tepsibe vagy tálba, ha ugyanis tovább melegíted, töredezni kezd, és nem szilárdul meg. Pár óra szikkadás után felkockázhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Fűszerolaj kapribogyóval

Hozzávalók:

  • 5 szem kapribogyó
  • 10 g mustármag
  • 3 ág oregánó
  • 3 ág zsálya
  • 5 dl olívaolaj

A hozzávalókat alaposan mosd meg, és teljesen szárítsd meg. Egy-egy oregánó- és zsályaágat tegyél félre, a többiről pedig szedd le a leveleket, majd vágd apróra.

Melegítsd meg az olajat, a fűszereket helyezd egy tálba, majd öntsd rá, és lefedve hagyd állni pár órát. Egy formás üvegbe helyezz egy-egy oregánó- és zsályaágat, végül töltsd meg az üveget az olajjal.

Ezt is szeretjük