A legfinomabb gyümölccsel töltött húsok
Pikáns és izgalmas ízeket alkothatsz, ha a húst gyümölccsel párosítod. Ne gondold, hogy az édes és a sós nem fér meg egymás mellett.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb hús is igazi ínyenc fogássá válik, ha valamilyen gyümölccsel töltöd meg. A sós és az édes íz együtt igazán jó párost alkot, így, ha eleged van a sima rántott húsból, mindenképpen próbáld ki remek receptjeinket.

Csak szerezz be némi gyümölcsöt, és már töltögetheted is kedvenc húsfajtádat. Rizses körettel tálalva igazán finom fogásokat készíthetsz.

Egyszerű, naranccsal töltött hús

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéscomb
  • 1 narancs
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj

A húst klopfold ki, majd sózd meg. A narancsot hámozd meg, szedd le róla a fehér réteget is. Egy-egy szelet hús közepébe tegyél fél narancsot, majd tekercseld fel.

Ha kell, hústűvel rögzítsd. Először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd bele, és felhevített olajban süsd ki.

Almával töltött tarja

Hozzávalók:

  • 12 szem szőlő
  • 10 dkg sajt
  • 4 szelet tarja
  • 3 alma
  • 1 birsalma
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • fahéj
  • bors

A tarjákat klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal ízlésed szerint, és tedd félre. A rendes almákat hámozd meg, vedd ki a magházukat, és a húsukat kockázd fel. Szórd meg cukorral, fahéjjal és pici zsemlemorzsával. A sajtot reszeld le, és szórd rá a hússzeletekre. Erre tegyél egy réteg almakockát, majd ismét szórj rá sajtot. Fedd be egy másik tarjaszelettel, és hústűvel rögzítsd.

Forró olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát. A pecsenyelét öntsd egy római tálba, és fektesd bele a megtöltött husikat. Szórd rá a szőlőt és a vékonyra szeletelt birsalmát, majd öntsd fel pici vízzel. Takard le, és bő egy órát süsd. Ezután vedd le a tál tetejét, és süsd pirosra a tarjákat. Rizzsel tálald.

Csirkemell barackkal töltve

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 őszibarack
  • 2 tojás
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A csirkemelleket klopfold ki, majd sózd meg. Az egy órát borban ázó, meghámozott, apró kockákra vágott barackokat oszlasd el a csirkemelleken. Szórd meg reszelt sajttal, majd tekercseld fel, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 kis üveg aszalt szilva
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mandula
  • fél dl vörösbor
  • liszt
  • olaj
  • fehérbors

A csirkemelleket felezd el, és picit klopfold ki őket. Az aszalt szilvát szűrd le, magozd ki, és a közepére tegyél egy szem mandulát. Szúrd fel a csirkemelleket, és mindegyikbe tegyél két-három szem szilvát. A hús nyílását tűzd meg hústűvel. A tojást verd fel, sózd, borsozd, és a szegfűszeget morzsold bele. Keverd hozzá a vörösbort és ugyanennyi szilvalevet, és annyi liszttel dolgozd össze, hogy palacsintatésztához hasonló masszát kapj. A húsokat forgasd lisztbe, majd az előbb kikevert masszába, és forró olajban süsd ki őket.

OLVASD EL EZT IS!

rantott hus
  • rántott hús
  • húsételek

Különleges bundás húsok

Blog.hu ajánló