A kijevi csirkemell receptje
A töltött húsok elkészítése kicsit időigényesebb, mint egy rántott húsé, de a szombati ebédet mindenképp feldobják.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kijevi csirkemell minden bizonnyal a Nagy Katalin udvarában tevékenykedő francia szakácsok fejéből pattant ki.

Ma már szinte minden országban készítik, ki így, ki úgy. Egy a lényeg, ínycsiklandó ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Ha inkább mással töltenéd meg a húst, ahhoz is adunk egy-két ötletet.

Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.

A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel. Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára. Krumplipürével tálald.

Baconos-gombás töltött hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves
  • 1 fej lilahagyma
  • fokhagymakrém
  • olaj
  • bors
  • kakukkfű

Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat. 2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst, és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.

Barackkal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 felezett őszibarack, konzervből
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki, majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Krumplipürével tálald.

Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • citromlé

A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított, lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket. Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló