A 4 legfinomabb tavaszi krémleves
Íme, négy krémleves, amit egy hosszú, fáradságos nap után is öröm elkészíteni. Vitaminbomba a tavaszi zsongásban.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazi tavasz már nem sokáig várat magára. Készülj fel rá te is - négy gyorsan elkészíthető krémlevessel. Olyan recepteket kínálunk neked, melyeket végre friss, vitaminban gazdag zöldségekből, gyümölcsökből készíthetsz el.

Ráadásul nagyon laktatóak is, viszont nem hizlalnak, így akkor sem kell lemondanod róluk, ha már elkezdted nyárra formába hozni magad.

Avokádó-krémleves

Hozzávalók:

  • 8 dl zöldségleves
  • 2 avokádó
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • fél vöröshagyma
  • méz
  • bors

Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, szedd ki a magját, és a húsát kockázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és a vajban picit párold meg. Öntsd fel a fehérborral és a levessel, majd főzd 5 percig. Keverd bele a tejszínt, és ízesítsd sóval, borssal, mézzel. Turmixold össze, majd tedd bele az avokádó kétharmadát, és mixeld újra. Picit forrósítsd fel, és tálaláskor szórd bele a megmaradt avokádódarabkákat.

Céklakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter tyúkhúsleveslé
  • 30 dkg cékla
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 dl száraz rozé
  • 1 fej vöröshagyma
  • citromlé
  • bors

A hagymát aprítsd fel. A céklát hámozd meg, majd szeleteld fel. A hagymát pirítsd meg, szórd rá a céklát, és 3-4 percig pirítsd együtt. A húsleveslével és a borral öntsd fel, majd ízlésed szerit fűszerezd. Fedd le, és addig főzd, míg a cékla megpuhul. Mixerrel pépesítsd, majd forrald fel, de ne főzd tovább. A tejszínt apránként, folytonos kevergetés mellett öntsd bele. Citromlevet csepegtess bele, hogy még pikánsabb ízt kapjon.

Spenótkrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg spenót
  • 20 dkg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg mandulareszelék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 kiskanál cukor
  • bors

A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. A krumplit hámozd meg, kockázd fel. Öntsd a spenóthoz. Tedd bele a zúzott fokhagymát is, illetve fűszerezd sóval, borssal. Pici vízzel öntsd fel, és főzd puhára a krumplit. Ha túl sok a leve, önts le belőle. A tejszínt add hozzá, és forrald fel. Botmixerrel pépesítsd, reszelt sajttal és a mandulareszelékkel tálald.

Kókusztejes banánkrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg darabolt mandula
  • 3 dl kókusztej
  • 2 banán
  • fél csomag vaníliás cukor
  • méz

Az egyik banánt darabold fel, és a vaníliás cukorral, valamint a mézzel turmixold össze. Forrald fel a kókusztejet, és tedd bele a banánt. Hagyd kihűlni, de közben karikázd fel a másik banánt is. Tedd bele azt is a levesbe, és tálaláskor szórd meg mandulával.

Blog.hu ajánló