Fehér csokis epres bavarois

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

Így tüntesd el magadról a parfüm illatát: egy mozdulat, és nyoma sem lesz »

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Epercoulihoz

  • 150 gr eperpüré
  • 55 gr cukor
  • 55 gr víz
  • 25 gr porzselé

Fehér csokis bavaroishoz

  • 800 gr tejszín
  • 600 gr fehér csokoládé
  • 130 gr porzselé

Citromos piskótához

  • 125 gr egész tojás
  • 100 gr cukor
  • 110 gr liszt
  • ½ citromhéj
  • 4 gr sütőpor
  • 90 gr olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Couli:

A cukorból és a vízből sűrű cukorszirupot főzünk. Az epret botmixerrel pürésítem, vagy a fagyasztott eperpürét felolvasztom. A még forró szirupba beleöntjük a porzselét, majd rögtön összekeverjük a pürével. Kis formákba öntjük, vagy egy tepsibe vékonyan eloszlatjuk. A mélyhűtőben kb. 2 óra alatt készre fagyasztjuk.

Piskóta:

A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt-sütőpor és citromhéj keveréket. A végén beleöntjük az olvasztott vajat és egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük 170 fokos sütőben.

Bavarois:
A tejszínt forráspontig melegítjük majd hozzáadjuk a porzselét. A még meleg keverékkel leöntjük a fehér csokoládét és homogénre keverjük, majd visszahűtjük 30 fokosra. A meghűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínt és habverővel simára keverjük.

Összeállítás:
Tortakarika oldalát kibéleljük fóliával, majd az aljára helyezünk egy 2 mm kisebb karikával kiszúrt piskótát. Utána 1/3-ig megtöltjük a krémmel, majd belehelyezzük a coulit és felöntjük a maradék krémünkkel. Kifagyasztjuk, majd tálalás előtt 20 perccel kivesszük.

Blog.hu ajánló