Oroszkrém torta
Oroszkrém torta
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 8 tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
Krém
- 10 tojássárgája
- 7 dl tejszín
- 2 csapott kanál zselatin
- 1 csomag mazsola
- 2 dl tej
- 6 kanál cukor + 1 csomag vaníliás cukor
Díszítésnek
- Meggy
- Csokireszelék
- 4 dl tejszín
Elkészítés:
Piskóta:
A 8 tojásból a hozzávalókkal kerek tortaformában piskótát sütünk. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy kerek tálat, vagy tortaformát, aljába beletesszük az egyik piskótát.
Krém:
A krémhez a tojássárgát habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd gőz felett állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Hozzáadjuk az előre beáztatott és meglangyosított zselatint, majd langyosra hűtjük.
Felverjük a tejszínhabot és könnyedén belekeverjük.
Harmadát az elkészített formába öntjük, rátesszük a másik piskótalapot, majd ráöntjük a krém másik felét. Rátesszük a harmadik piskótalapot, és a maradék krémet ráborítjuk a tetejére úgy, hogy az oldalára is folyjon. Majd fél napra hűtőbe tesszük.
Amikor megdermed, tálcára borítjuk, és tejszínhabbal, mandulával, csokival meggyel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept